Varför vill jag gifta mig?

Äktenskapet är relevant för många flickor, oavsett om de fick ett äktenskapsförslag eller inte. Varför är vi så angelägna om att knyta knuten? Drivs vi av naturen eller gör vi det under en region i samhället? Kvinnans dag vände sig till psykologer med denna fråga..

Psykolog Ekaterina Kozlova anser att en kvinnas önskan att gifta sig förklaras av tradition och biologisk lämplighet. Var och en av oss styrs av våra egna, mer specifika skäl.

Jag har fem skäl till detta

För en är detta en barndomsdröm, som är en livslång uppgift att uppfylla. För en annan – önskan att bli självständig. Numera finns det en stark tanke om vad som är en tung och giltig anledning till separering från föräldrar. Jag är redan vuxen och vill leva mitt liv ”verkar mindre stark).

När alla vänner är gifta måste du lösa problemet med din civilstånd så snart som möjligt för att bevisa för dig själv och andra att ”allt är bra med mig.”.

Många drivs av önskan att överlåta vården av sig själva till någon annan – i synnerhet en nygjord make.. receptfritt potensmedel

För vissa unga damer bör önskan att gifta sig följa religiösa och moraliska överväganden: ”Jag kommer inte att dela med min oskuld före äktenskapet,” ”Ett barn ska bara födas i äktenskapet” etc. Många drivs av önskan att överlåta vården av sig själva till någon annan – i synnerhet en nygjord make..

Ekaterina Kozlova

Psykolog, har tränat i 5 år.

Examen från Moskvas universitet för humaniora.

Certifierad emotionell och kroppsorienterad terapispecialist.

Systemets inflytande

Den ”sovjetiska” uppfostran som vi fick från våra föräldrar lämnar ett avtryck på moderna flickors önskan att gifta sig, men det historiska och kulturella arvet (det så kallade förfädernas syndrom) har större inflytande på oss. Under lång tid var äktenskapet ett sätt för en kvinna att ordna sitt liv..

Tidigare blev det långvariga flickvännet en tragedi för familjen. Den olyckliga kvinnan bebrejdes av alla sina släktingar och tvingade henne ofta att bestämma sig för att gå till ett kloster. Nu har allt förändrats, men minnet om förfäder tar fortfarande sin vägtull och därför förblir attityden gentemot äktenskapet: ”En kvinna måste gifta sig, annars kommer den att skämmas och fel.”.

Nästa generation kommer förmodligen att ha en annan attityd, men önskan att knyta ihop kommer fortfarande att vara kvar.

Kärlek ensam räcker inte

För att skapa en stark familj räcker inte önskan att gifta sig. Du bör ha ett behov inte bara att ta emot utan också att ge din styrka, tid och kärlek. Förresten är det omöjligt att bara bygga kärlek på ett äktenskap – förutom kärlek måste du kunna och vara villig att kompromissa, lyssna och höra en annan.

Tips för dem som vill

Om önskan att gifta dig redan har plågat dig är det dags att på allvar tänka på vad du verkligen vill. Först och främst, försök att förstå orsakerna. Vill du verkligen ha det här? För föräldrarnas smalare sida eller samhällets påtryckningar kan vi förvirra ”vill” och ”måste”. Resultaten kan vara katastrofala: något tillbaka är helt enkelt onödigt, men äktenskapet har redan hänt. När du förstår vad som är källan till din önskan att gifta dig, försök att föreställa dig din man – externa data och karaktärsdrag.

Att förstå vilken typ av person du behöver och vad du förväntar dig av honom kommer att överföra din önskan från drömmens sfär till verklighetens sfär..

Rita eller collage sedan drömmen. Var uppmärksam på externa egenskaper, men tänk inte på dem. Fokusera särskilt på personens karaktärsdrag och på hur du ser din kommunikation. Att förstå vilken typ av person du behöver och vad du förväntar dig av honom kommer att överföra din önskan från drömmens sfär till verklighetens sfär..