Sex med chefen: våra 5 illusioner

Nej, nej, vi försöker inte övertyga dig på något sätt. Men om du har en nära relation med din chef, se till att du gör det med öppna ögon..

24 december 2008

Illusion nummer 1: ”Han är inte värre än andra!”

Egentligen är det ännu bättre eftersom du lyckades bli kär i honom. Men bättre än vad? Hans stora mänskliga egenskaper, otrolig skönhet, vild sexualitet eller det faktum att han är din chef? Många kvinnor lockas av högt rankade män, inte för att de kan vara vackra prinsar i sig själva, utan för att genom dessa relationer kan en kvinna beröra makten och uppfylla sina ambitioner. Och i det här fallet lockas hon inte av mannen själv utan av hans status. Utan att beröra de moraliska och etiska relationerna med ett sådant val, noterar vi bara att förhållandet med den utvalda kommer att utvecklas på ett annat sätt. Innan du bestämmer dig för intimitet med din chef är det därför bättre att tänka i förväg om vilken typ av relation du väntar på…

Illusion nr 2: ”Vi har så mycket gemensamt!”

Exakt. Dina 14 timmar om dagen, din kopp te i kontorköket, ditt arbetsansvar, kollegor, kunder, möten och möten. Finns det något annat? Kommer du att ha något att diskutera om någon av er byter jobb, livsstil? Är du intresserad av hans vänner? (Nej, det är bättre att fråga om du känner till hans vänner?)

Med dem som vi tillbringar större delen av tiden för en gemensam sak har vi alltid något att prata om. Ibland skapar överflödet av vanliga teman en illusion av närhet och ömsesidig förståelse. Men om du tittar noga gäller all denna förståelse bara arbetsämnen och slutar med dem. Nej, det betyder inte att din chef nödvändigtvis är en själlös jävel. Men att tänka på vad, förutom arbete, gör den här personen intressant för dig, stör fortfarande inte.

Illusion nummer 3: ”Detta berör ingen!”

Tyvärr är det inte så. Även om ni båda är ensamstående och ingen av er har en familj finns det massor av människor runt omkring er som bryr sig om ert förhållande. Ta till exempel dina kollegor. Ja, det borde inte vara så, ja, förhållandet i ett par är en privat fråga för paret, men det är så, det är en verklighet som är svår att ignorera. Eller snarare, nej. Du kan ignorera det, men bara tills det faller på ditt huvud i form av skvaller, svartsjuka och bortskämd affärs rykte.

Det finns till och med hela studier om denna fråga. Brittisk forskare Harry Powell (åh, dessa brittiska forskare!) I sin bok Gender Differences at Work skriver han att ”hierarkiska romanser” (de där en av deltagarna är underordnad den andra), om detta inte är ett isolerat fall, minska företagets effektivitet eftersom de påverkar klimatet negativt i teamet. Därför är det bättre att inte annonsera om förhållandet till chefen..

Illusion nr 4: ”Vi kommer att leva lyckligt!”

Det är här statistiken kommer till undsättning. Kom ihåg hur många gånger i ditt liv du hade romantiska möten, och hur många av dem slutade i ett seriöst förhållande? Din personliga statistik hjälper dig att dra långtgående slutsatser. Och naturligtvis hindrar ingenting henne från att vittna för ett långvarigt förhållande..

Illusion nummer 5 ”Och vi kommer att lyckas!”

Och varför inte, å andra sidan. Enligt The Times, som genomförde en undersökning bland kontorskvinnor, erkände 28% av de tillfrågade att ha haft sex med en arbetskollega; 10% erkände att de hade en affär med sin chef, och av dessa tio fick 12% befordran på jobbet och 11% gifte sig lyckligt med sin chef! Låt oss försöka?