Avhållsamhet och andra ovanliga metoder för att återuppliva passionen

Under det första året av ett förhållande upplever alla par känslor: passion, romantik, en överflöd av känslor, sömnlösa nätter. Och vad efter?!

Nästan varje par konstaterar att sexuellt intresse för äktenskap långsamt börjar minska. Är det möjligt att värma upp passion i många år och hur man gör det, ”kvinnodagen” tillsammans med psykologen Ekaterina Fedorova.

Graden av minskning av sexuell aptit är annorlunda för alla: vissa börjar bli uttråkade efter sex månader och andra först efter 5-7 år. Som regel svalnar den som var mer aktiv under bröllopsperioden, som var jägare (och det här är inte alltid en man) snabbare. Och här är den största faran omvandlingen av kön till en rutinmässig uppfyllelse av äktenskapsplikten, som alltid sker enligt samma scenario..

Det är tydligt att känna varandra, inklusive kunskap om sexuellt beteende, preferenser, erogena zoner etc., är ett plus. Paret, genom försök och fel, hittade det snabbaste sättet att få kvittot. Jag hittade det och lugnade ner mig. Detta scenario spelas ut varje kväll och först passar det alla. Men vi får inte glömma att allt är tråkigt.

Det är som dina favoritkakor: prova dem varje dag så kommer du att hata dem. Helst bör en kombination av det vanliga scenariot och avvikelser från det vara 80 till 20. Om det inte finns några sådana avvikelser, experiment, kommer sex i äktenskap att bli tråkigt.

När människor gifte sig en gång för livet (och det var inte alltid så, kom ihåg de slaviska hedniska helgdagarna med deras chockerande sexuella överflöd även för oss), för att upprätthålla sexuellt intresse för äktenskap uppfanns inlägg.

Avhållsamhet under det snabba väckte bara sexuellt intresse, vilket gjorde att paret kunde samla passion. Och det finns många inlägg: 40 dagar på vår och vinter, två veckor i början och i slutet av sommaren, plus onsdag och fredag. Även om man trodde att om mannen verkligen behöver det, så är det möjligt, men i allmänhet tvingades män att begränsa sina önskningar. Detta höll passionen vid liv. Förmodligen borde du inte tvinga din man att fasta om du är djupt religiös, han kommer bara att tro att du sakta blir galen.

Men perioder med avhållsamhet kommer inte att skada hur som helst. Det kan vara affärsresor, resor. Många kvinnor från menstruationen gör en period av avhållsamhet, vilket inte heller är dåligt..

Hur mycket ska du gå omkring med din man, om ett par dagar efter bröllopet är variation redan avgörande för honom och han insisterar på det? Först och främst, glöm inte att offrets väg alltid slutar dåligt..

Du kan inte låta din man göra vad han vill. Om någon av hans önskemål omedelbart uppfylls blir du helt ointressant…

För att ha balans, harmoni behöver du aldrig uppfylla alla önskemål. Det bör finnas begränsade områden där du inte kan. Och låt det leva med sin man som en orealiserbar erotisk fantasi. Bara vad båda vill hända i sängen. Om din man ringer till en swinger-klubb och du inte vill åka dit alls behöver du inte komma överens. Det är en annan fråga om du är intresserad av det. Swingerklubben överför faktiskt ditt förhållande från familj till partnerskap, vänskap. Exklusivitet avlägsnas, det finns bara gemensamt jordbruk kvar.

En man vars infall uppfylls på begäran är ett olyckligt barn som redan har alla leksaker och inte har något mer att drömma om.

Ingenting överraskar eller gläder honom. Det måste finnas begränsningar. Även om du inte har något emot att förkroppsliga hans infall, skulle det vara trevligt att säga nej. Sedan, om en månad eller om ett år, kommer ditt ”ja” att vara en gåva för honom, inte ett passande avsnitt. Glöm inte: du kommer att leva med honom i många år, du kommer fortfarande att ha tid att utföra alla experiment och fantasier.

Förutom perioder med avhållsamhet och förbjudna zoner, hemliga, intriger hjälper till att bevara passionen.

Fransmännen visar till exempel aldrig sina kort till slutet. Man tror att eftersom två korsade vigselringar bara har ett litet gemensamt plan, så i förhållandet mellan makar borde det finnas en liten zon med fullständig uppenbarelse, och allt annat bör döljas för mannen. En kvinna borde ha sitt eget liv, då blir hon ”fam fatal” – en kvinna med mysterium, en femme fatale.

För att ett förhållande ska ha passion behöver det inte vara jämnt..

För detta tillhandahåller naturen en fysiologisk mekanism för att förändra kvinnans humör. Ägglossning – och allt är bra, men närmare menstruation börjar skräck: kvinnliga hormoner har fallit, manliga hormoner har stigit, och jag vill döda alla.

Under en halv månad är vi mjuka, vackra och fluffiga, och sedan utan anledning – sedan tårar jag, för jag träffade en sorglig hund på gatan och skrek sedan, för jag lade mjölk på fel hylla i kylen. Ingen är kapabel till detta missbruk, men denna variation är inte bara orsaken till gräl och stress – det är också en garanti för kvinnlig attraktivitet..

Kriser finns i alla familjer, men vissa övervinner dem, andra inte. Ja, ibland är det svårt att hitta styrkan i sig själv, efter att ha kommit från jobbet, ha en romantisk middag och en sömnlös natt, det är svårt att koppla av när barn sover bakom muren och onda grannar är på övervåningen.

I sådana stunder finns det bara en väg ut – att ordna en ny smekmånad, där bara du och ditt paradis. Glöm inte, varje förhållande behöver en emotionell boost, även om det finns riktig kärlek mellan er..